Informujemy, że Państwa dane osobowe są przetwarzane przez Fundację Instytut na Rzecz Kultury Prawnej Ordo Iuris z siedzibą w Warszawie przy ul. Górnośląskiej 20/6, kod pocztowy 00-484 (administrator danych) w celu informowania o realizacji działań statutowych, w tym do informowania o organizowanych akcjach społecznych. Podanie danych jest dobrowolne. Informujemy, że przysługuje Państwu prawo dostępu do treści swoich danych i możliwości ich poprawiania.

stanowisko Ordo Iuris

21.03.2018

Stanowisko Rady Naukowej Centrum Bioetyki Ordo Iuris w sprawie aborcji eugenicznej w Polsce

Stanowisko Rady Naukowej Centrum Bioetyki Instytutu na rzecz Kultury Prawnej Ordo Iuris w sprawie sprawozdawania przyczyn dokonywania aborcji na podstawie przesłanki eugenicznej

Reakcja Ordo Iuris na uwagi Komitetu Praw Człowieka dotyczące dostępu do aborcji w Polsce

Instytut Ordo Iuris na forum ONZ sprzeciwia się kuriozalnej rekomendacji Komitetu Praw Człowieka, zakładającej m.in. dążenie Polski do zapewnienia jak najefektywniejszego dostępu do aborcyjnego zabicia dziecka nienarodzonego, zwłaszcza w przypadku powoływania się przez lekarzy na klauzulę sumienia. Stanowisko Ordo Iuris poparło 9 organizacji społecznych.

03.10.2017

Odpowiedź na nieprawdziwe informacje dotyczące finansowania Instytutu

W związku z nieprawdziwymi informacjami, jakie pojawiły się w mediach w reakcji na analizę źródeł finansowania tzw. „Czarnych Protestów” w 2016 r., przedstawiamy stanowisko Ordo Iuris
Subscribe to stanowisko Ordo Iuris