Oferta pracy na stanowisko analityka w zespole Centrum Analiz Prawnych i Centrum Prawa Międzynarodowego

Data publikacji: 21.06.2018

Fotolia.com

Oferta pracy na stanowisko starszego analityka w zespole Centrum Analiz Prawnych oraz w Centrum Prawa Międzynarodowego

Opis stanowiska:

• Sporządzanie projektów pism, opinii i analiz prawnych oraz recenzji naukowych,
  • Przygotowanie raportów i opinii kierowanych do organów władzy publicznej, instytucji unijnych oraz do organów innych organizacji międzynarodowych, w tym ONZ, Rady Europy i OBWE,
  • Monitoring prac parlamentu i organizacji międzynarodowych,
  • Długoterminowe projekty analityczne,
  • Kontakty z przedstawicielami władz publicznych, instytucji międzynarodowych oraz organizacji pozarządowych,
  • Prezentowanie stanowisk Instytutu na konferencjach naukowych oraz w mediach.

Wymagania:

• Wykształcenie wyższe prawnicze lub wykształcenie wyższe w zakresie nauk społecznych,
  • Dodatkowym atutem jest stopień doktora albo status doktoranta w zakresie nauk prawnych lub nauk społecznych oraz dorobek naukowy,
  • Mile widziane doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku,
  • Znajomość obsługi SIP Lex i Legalis,
  • Dobra znajomość języka angielskiego, w tym terminologii prawniczej, przy czym dodatkowym atutem będzie znajomość innych języków obcych,
  • Umiejętność pracy w zespole,
  • Zdolności analityczne,
  • Komunikatywność.

W zamian oferujemy:

• Długofalową współpracę z możliwością łączenia pracy z zatrudnieniem na uczelni wyższej,
  • Możliwość zdobycia cennego doświadczenia,
  • Możliwość uczestniczenia we wszystkich konferencjach, seminariach i wykładach organizowanych przez Instytut na rzecz Kultury Prawnej Ordo Iuris,
  • Miłą atmosferę pracy i wsparcie reszty zespołu.

Miejsce pracy: Warszawa

Osoby zainteresowane ofertą prosimy o przesłanie listu motywacyjnego i CV w j. polskim na adres: biuro@ordoiuris.pl do dnia 02.07.2018 r. Do zgłoszeń prosimy dołączyć teksty naukowe, analizy lub opinie sporządzone przez autora.

Szanowny Kandydacie!

Wysyłając swoje zgłoszenie rekrutacyjne na stanowisko wskazane w ogłoszeniu o pracę zgadza się Pan / Pani  na przetwarzanie przez naszą Fundację dodatkowych danych osobowych, które nie zostały wskazane w Kodeksie pracy lub w innych przepisach prawa (np. Pana / Pani zdjęcie, zainteresowania). Dane osobowe wskazane w Kodeksie pracy lub w innych przepisach prawa (m.in. Pana / Pani imię, nazwisko, doświadczenie zawodowe, wykształcenie) przetwarzamy na podstawie przepisów prawa. Jeżeli nie chce Pan / Pani, abyśmy przetwarzali dodatkowe dane o Panu / Pani, uprzejmie prosimy o nie zamieszczanie ich w swoich dokumentach. Pana /Pani zgoda jest dobrowolna i nie ma wpływu na możliwość udziału w rekrutacji. Może Pan / Pani  ją cofnąć w każdym momencie, jednak nie będzie to miało wpływu na zgodność z prawem przetwarzania przed cofnięciem zgody.

Jeżeli chciałby Pan / Pani w wziąć udział w przyszłych rekrutacjach prowadzonych przez Instytut Ordo Iuris prosimy o załączenie do swoich dokumentów aplikacyjnych następującego oświadczenia:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Fundację Instytut na Rzecz Kultury Prawnej Ordo Iuris z siedzibą w Warszawie przy ul. Górnośląskiej 20/6, 00-484 Warszawa, moich danych osobowych zawartych w CV lub innych dokumentach aplikacyjnych na potrzeby przyszłych rekrutacji prowadzonych przez Fundację Instytut na Rzecz Kultury Prawnej Ordo Iuris z siedzibą w Warszawie w okresie kolejnych 5 lat."

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) – dalej RODO informujemy, że:

1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundację Instytut na Rzecz Kultury Prawnej Ordo Iuris z siedzibą w Warszawie przy ul. Górnośląskiej 20/6, 00-484 Warszawa; dane Inspektora Ochrony Danych: iod@ordoiuris.pl,

2) nasza Fundacja zbiera i przetwarza dane osobowe przekazane nam w CV, liście motywacyjnym, a także w innych formularzach niezbędnych w ramach procesu rekrutacji, w zakresie i na podstawie właściwych przepisów tj. Kodeksu pracy (w przypadku ubiegania się o zatrudnienia o umowę o pracę) i Kodeksu cywilnego (w przypadku ubiegania się o współpracę na podstawie umowy cywilnoprawnej),

3) uzyskane dane na Pana/Pani temat, używamy w celu umożliwienia nam zapewnienia sprawnego przebiegu procesu rekrutacji na dane stanowisko,

4) odbiorcą Pani/Pana danych osobowych mogą być podmioty świadczące na naszą rzecz usługi w szczególności hostingowe, informatyczne, drukarskie, wysyłkowe, płatnicze. prawnicze, księgowe, kadrowe,

5) w przypadku udanej rekrutacji, Pana/Pani dane osobowe będą przechowywane w celu przygotowania umowy o pracę lub umowy cywilnoprawnej, zgodnie z przepisami ustawowymi. Dokumenty odrzuconych kandydatów będą usuwane najpóźniej po upływie okresu przedawnienia roszczeń z tytułu dyskryminacji w zatrudnieniu,

6) posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody wyrażonej przed jej cofnięciem,

7) ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO,

8) podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest dobrowolne, ale konieczne dla celów związanych z przeprowadzeniem procesu rekrutacji na dane stanowisko,

9) Pani/Pana dane mogą być przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również w formie profilowania. Jednak decyzje dotyczące indywidualnej osoby, związane z tym przetwarzaniem nie będą zautomatyzowane.

Edukacja

15.11.2019

Warszawa jednak realizuje postulaty Deklaracji LGBT. Niebezpieczne treści w projekcie „Szkoła Przyjazna Prawom Człowieka”

Władze Warszawy deklarowały, że wycofują się z wprowadzenia w szkołach wulgarnej edukacji seksualnej, a w budżecie miasta nie ma środków na wdrażanie Deklaracji LGBT. Okazuje się jednak, że już w czerwcu zaplanowano wprowadzenie projektu „Szkoła Przyjazna Prawom Człowieka”, który zakłada przekazywanie uczniom treści odpowiadających założeniom Deklaracji.

Ochrona tożsamości małżeństwa i rodziny jako podstawowa zasada ustroju społecznego RP - nagranie z wykładu dr. Marcina Olszówki

Akademia Ordo Iuris to program edukacyjny przygotowany przez Instytut Ordo Iuris przy współpracy z kołami naukowymi. Pierwsze spotkanie z tego cyklu odbyło się w Lublinie. Jednym z gości był dr Marcin Olszówka z Centrum Analiz Ordo Iuris. Wygłosił wykład pod tytułem "Ochrona tożsamości małżeństwa i rodziny jako podstawowa zasada ustroju społecznego RP".

15.11.2019

Szczyt nieporozumień w Nairobi

Próby podważenia ochrony ludzkiego życia i rodziny na forum międzynarodowym są coraz częstsze. Jednym z przykładów takiego działania był Szczyt w Nairobi. W wydarzeniu wzięła udział delegacja Ordo Iuris.

Działalność Instytutu

14.11.2019

"Spotkania w prawdzie" - nagranie z wykładu adw. Jerzego Kwaśniewskiego

Za nami kolejne wydarzenie z cyklu "Spotkania w prawdzie". Tym razem gościem był adw. Jerzy Kwaśniewski, Prezes Ordo Iuris. Wygłosił wykład pt. "Wewnętrzna rewolucja praw człowieka. Wolność wyznania czy wolność od wyznania? Ochrona życia prawem do aborcji?".